2011 m. kovo 1 d., antradienis

Vaivorykštinis megztukas su virvelės krašteliu

           Megzdama šį megztuką turėjau mintyse tikslą ne tik vaikeliui megztukėlį numegzti, bet ir išbandyti naują techniką: apdailą virvele (i-cord finishing). Skaitinėdama gaunamus naujienlaiškius iš Creativeknittingmagazine radau straipsniuką apie virvelės mezgimą dviem virbalais ir tuo pačiu kraščiuko apipavidalinimo tokia virvele galimybę. Kas skaito angliškai - galite pasimokyti to čia.
         
           Darbo eiga: Surinkti krašto akis (išilginio ar skersinio krašto) ant virbalo. Po to mezgant 4 ar 5 akių virvelę ją tolygiai primegzti prie mezginio. Naudojami trys virbalai - dviem mezgama, o ant  trečio surinktos megztuko krašto  akys ir nuo jo primezgama į virvelę.
           Rezultatas :)
Pastabos:
1. Idealus kraštelio apipavidalinimas, planuojant megztuką su užtrauktuku!
2. "Teksrenos" vilnoniai pereinamų spalvų vilnoniai siūlai. Megzta mezgimo mašina, apdaila rankomis.

5 komentarai:

  1. Ojėja 8) Kai narplioju kepurėles ir reik primegzt rauštelius šitokiu būdu, tai visaip burbu ir pūkščiu - nu kažkaip labai nuobodu. O čia - šitoks ilgis. Bet tikrai tobula apdaila - labai, labai gražu. Reiks išbandyt, kol megztukai mažučiai, ačiū už idėją :) O texrenos siūlų mezginį irgi ruošiuos megzt - žaviai sugulusios spalvos šitam megztuke. Kai perki šituos siūliukus - ar pirkai visus ta pačia spalva prasidedančius kamuoliukus, kad sutaikytum perėjimus?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tikrai, ilgai užtruko tas knebinėjimas ;) bet labai norėjosi išbandyti.
    Teksrenos siūlų pirkau daugiau, tai turiu galimybę kažkiek palaviruoti. Turiu jiems dar viena idėją, bet reiks nusipirkti daugiau jų ir megzti.
    Jei pirkti mažam megztukėliui tai laisvam derinimmui manau irgi reiktu bent 1 matkeliu daugiau pirkti. Per 100 g beveik pilnai du kartus pereina spalvos, tai tikrai turėtų užtekti. Tik reiktu nesupainioti spalvų pereinamumo tvarkos ;) Jei pagal gramus, tai tam korėtam užteko 200g siūlų.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Galvoju... jei didesniam megztukui ir rankovytes nederinant - tai manau reiktu pirkti po du vienodom spalvom prasidedančius kamuoliukus (4 vnt.). Ir jei liks - tada galima bus pagalvoti apie kapišoną. Arba skirtingom kojinytėm :))))
    O dėl virvelių kepurėlių užrišimui, tai aš nesivarginu jų megzti. Suku virveles ;) Įdėsiu vėliau aprašymą.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kažin kodėl man megztuko kraštą sutraukia? jau dvejus siūlus išbandžiau (maniau gal perploni) ir virbalus pakeičiau ir vis tiek traukia:(

    AtsakytiPanaikinti
  5. Redaguoti profilį
    Redaguoti profilįAtvirojo identifikatoriaus URL:

    Turbūt tankus jūsų mezgimas. Nežinau, kiek jums sutraukia, bet pabandykite kas kažkiek akių iš vienos mezginio akelės išmegzti dvi virvelės eilutes, t.y. į tą pačią akelę kabinti dviejų eilių akis. Jei labai sutraukia - tada kas antroje, jei mažiau - kas trečioje ar ketvirtoje akelėje.
    Aš turėjau priešingą efektą - man tempėsi. Taisiau kas 5 virvelės eilutėje sumegzdama po dvi mezginio kraštines akeles.
    Tikiuosi paaiškinau, ir ne per vėlai ;)

    AtsakytiPanaikinti