2012 m. birželio 1 d., penktadienis

Nykštuko kepurėlė "Geltona - žalia"

      Rudenį Prieraišiosios Tėvystės Cente vedžiau Rankdarbių klubą, kurio pirmas ir pakankamai sėkmingas mezgimo kartu objektas buvo kepurėlės. Įvairios :) Mamytės rinkosi iš daugiau kaip aštuonių meodeliukų. Aš tada mezgiau Aviatoriaus kepurėlę (rašyta čia, čia ir čia). Bet vienas iš pasirinkimo buvo "Prakutusio nykštuko kepurė", kurios aprašymą mielai išvertė Sniega savo tinklaraštyje . Ir kaip galiu nepabandyti numegzti trečios pagal populiarumą kepurėlės.
              Ir dar - vienai mielai ketverių metukų mergaitei, kuri šiuo metu žino tik geltoną ir žalią spalvas :), reikėjo kepurėlės, kuri apsaugotų ir ausytes ir kakliuką. Tada prisiminiau šį modeliuką. Pirkau siūlus (40 % vilna, 60 % akrilas), kurie savyje turėtų ir geltoną ir žalią spalvas. Mezgiau 3 numerio virbalais - ir štai kokia raina nykštukėlio kepurėlė gavosi. Tiesa -
1) aš mezgiau nuo viršugalvio žemyn, kad galėčiau anksčiau užbaigti, jei siūlų pritrūktų, arba ilgesnį kakliuką, jei taip neatsitiktų. Taipogi dėl to, kad nuleisdama moku padaryti minkštą ir nesutrauktą kraštelį :)
2) krašteliui apie veiduką surinkau akis ir numezgiau atnarėlę, nes man jis pasirodė per "skystas". 
3) Sumezgiau 72 g siūlų. 

5 komentarai:

  1. Žiemą tokia kepurytė labai geras dalykas - niekur neužpučia, šaliko nereikia. Darželyje vaikiukas pats gali užsimaukšlinti auklėtojommažiau darbo, o mamytė grantuota, kad vaikas neišeis į lauką nuogu kaklu. Šaunuolė.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Taip taip - darželiniams vaikiukams tai puiki kepurėlė, ne s žinai, kad neišeis laukan pliku kaklu.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai labai ačiū! Man kaip tik su šio tipo kepurėmis nelabai sekėsi, pabandysiu numegzti dar pagal duotą aprašymą! Valio, kaip džiaugiuosi!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Smagu padėti. Tik aprašymas tai Sniegos ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. kažkada tokią kepurę ir aš turėjau...

    AtsakytiPanaikinti