2011 m. kovo 6 d., sekmadienis

Trimetinuko tortas

           Nors ir pavėluotai, nes jau praėjo daugiau kaip 4 mėnesiai, bet tik dabar prisiminiau - taigi savo trimetinukui kepiau tortą. Su 4 mėnesių broliuku ant rankų tai nebuvo užduotis iš lengvųjų. Taigi vėl kreipiausi į drauges mamytes pagalbos. Rima pasiūlė savo tortą - variaciją jogurtinio pyrago tema.  O mama Jana patarė padaryti įdomų torto pertepimą su manų kruopomis.  Tortą pradėjau kepti tris dienas prieš gimtadienį, kad nesėkmės atveju turėčiau laiko rasti ir nupirkti tinkamą ;) Bet to neprireikė.

Torto receptas:
300 g miltų
300 g cukraus (geriau pudros)
200 g natūralaus riebaus jogurto
200 g sviesto
4 kiaušiniai
1 šaukštelis kepimo miltelių.
Sviestą išlydyti, į jį  sudėti cukrų, jogurtą ir kiaušinius, išmaišyti, tada sudėti kepimo miltelius ir miltus, išmaišyti ir supilti į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais arba manų kruopomis pabarstytą torto kepimo formą (tokią, kur šonai nusiima). Kepti 180C karštumo orkaitėje apie valandą.
Iškepus padėti ataušti, ataušusį perpjauti per pusę į du blynus.

 Sluoksnių pertepimui dariau manų kruopų kremą:
puse litro pieno, pora saukstu manu kruopu virti iki koses tirstumo, atvesinus suplakti su sviesto pakeliu. galima i krema deti trintos citrinos (trinti visa, su zievele), riesutu ir pan. (Mūsiškis tortas buvo avietinis, todėl į kremą dėjau aviečių uogienės, o ne citrinos)

Viršaus išlyginimui padariau Rimos nurodytąjį pertepimą:     
300 ml aviečių uogienės 
100 ml natūralaus jogurto
100 ml karšto vandens
Pakelio aviečių skonio želė.
Avietes sumaišyti su jogurtu, į puodelį supilti verdantį vandenį, tada jį supilti želė miltelius ir išmaišyti. Ištirpus želė supilti į braškes su jogurtu.

          Kadangi papuošimui pirktinio kremo neturėjau, tortą aptepiau likusiu pertepimu su manų kruopomis. Likusią želė sustingdžiau plonu sluoksniu ir iš jos išspaustomis žvaigždutėmis papuošiau tortą.



            Dar viena idėja: kadangi tokių mažų jubiliatų draugai paprastai taip pat yra tokio pat amžiaus ir tai yra laikas, kai labai smagu pūsti žvakeles. Ir draugams liūdna, kai ne jie pučia... Norėdama padaryti šventę visiems gimtadienio dalyviams, nupirkau mažų keksiukų, aptepiau likusiu pertepimo kremu, papuošiau želė žvaigždutėmis ir įsmeigiau po vieną žvakelę. Tokiu būdu kiekvienas šventės dalyvis turėjo po savo torčiuką su užpučiama žvakele. Manau buvo smagu :)

2 komentarai:

  1. Ačiū, kad pasidalinot receptu :) Mūsų pirmas trečiasis gimtadienis dar priešaky... Gal bus proga... iškept man pirmą savo gyvenime tortą?.. Pavyzdžiai įkvepia :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Malonu, kad įkvepia ;) Mane irgi pavyzdžiai įkvėpė. Tikiuosi, kad ne tik įkvėps, bet ir paskatins tobulinti ;)

    AtsakytiPanaikinti