2011 m. gegužės 23 d., pirmadienis

Knygeles aplenkimas: bandymas ir klaidos ...

                 Ruošdamasis aplenkti knygelę, kurią planuoju dovanoti, nusprendžiau prasibandyti. Išsamus apvalkalo knygelei siuvimo aprašymas yra čia.  Šiam darbui įkvėpė mano draugė DanguolėSan.  Taip pat noras padovanoti rankų darbo dovaną. Plius idėja padaryti rinkinuką, kurį po truputėlį pamatysite iki gegužės pabaigos. Tai tuo pačiu ir paskata kažką daryti, ir spyris mokytis kažko naujo ir bandyti naujas technikas.



                   Pasiskaičiusi, kad knygelės aplankalas gali būti dvipusis - susiviliojau tuo ir pabandžiau panaudoti dvi skirtingas man patikusias medžiagėles. Bet, deja, ne visi geri norai yra vertingi. Nes mano pasirinktos medžiagėlės pasirodė per storos naudoti vienu metu. nes aplankalas gavosi tooooks storas, kad knygelė sunkiai užsiverčia. Bet galiu pasirinkti arba austo lininio rankšluostėlio natūralumą arba natūralių žalsvų spalvų juostuotumą :)


                      Dar vienas pastebėjimas - atvartėlio plotis. Pamokėlėje rašoma, kad galima pasirinkti norimą plotį. Aš taupydama medžiagėlę ir pasinaudodama turimu pločiu padariau 3,5 cm pločio atvartėlius - žiauriai per siauri gavosi. Taigi patarimas - juos daryti ne mažesnius nei 5-6 cm.

                     Teks kada pasigauti įkvėpimą ir persiūti šį pirmajį aplankalėlį. Pasidaryti du, poruojant juos su plonytėle medžiagėle.

2 komentarai:

  1. Dar pabandyk gerai lygintuvu padirbėti. Gal drėgną vieną pusę "supresuotum". O atvartėliai tikrai geriau platesni.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jau galvojau apie lyginimą;) Bet nepavyks... Teks siūti, bet kaip ir visi perdarymo darbeliai - bus daroma kada nors vėliau :)

    AtsakytiPanaikinti