2011 m. gegužės 5 d., ketvirtadienis

Šildantis žaisliukas

                     Galbūt jūs jau esate girdėję apie šiuos nuostabius žasiliukus (BEDDY BEAR šildyklė MEŠKUTIS arba Šildantis žaislas katinas Čiobrelis ) ir šildančias šlepetes . Natūrali šiluma, pagalbinė priemonė užmigti, ar atsipalaidavimo būdas. Ne tik vaikai mėgsta šiuos šilumą teikiančius žvėrelius Prieš Kalėdas buvau labai šlepetėmis susižavėjusi, bet negalėjau sau leisti jų nusipirkti, nes mano piniginei šie pirkiniai per brangūs, nes mano supratimu tai yra jau labiau  prie prabangos prekių, nei prie būtinųjų. Nors mano šalčmirėms kojoms tai būtų tikra atgaiva. Bet šis pirkinys buvo atidėtas tiems nuostabiems "kada nors laikams", kai bus daugiau pinigėlių.
                   Šie gaminiai nuostabūs tuo, kad juos galima šildyti mikrobanginėje ir jie ilgai išlaiko šilumą, plius dar yra prisotinti aromatinių aliejų. Plačiau apie naudojimą rasite Šildančio žaislo katino Čiobrelio aprašyme ir šio pranešimo pabaigoje. 
                   Belaukdama tų gerųjų laikų ir besiblaškydama interneto platybėse užmačiau straipsnį apie šildančius arba šaldančius kompresus, kuriuos galima pasidaryti patiems. Ten buvo rašoma, kad galima pasisiūti pagalvėles ir jas pripildyti vyšnių kauliukais (geriausiai ir ilgiausiai šilumą išlaiko), kviečių grūdais  arba g r i k i ų   l u k š t a i s. Valiooooooo - aš gi turiu grikių lukštų, kurie laukia to laiko, kai prisiruošiu pasisiūti grikinius sėdmaišius (mintyse jau pusmetį ant jų sėdžiu :))) ). Taigi nupilti truputėlį ir pasisiūti šildantį kompresą aš galiu! Taip pat tame straipsnyje (deja vėl negaliu nurodyti jo, nes nepamenu, kur tiksliai jį radau) buvo rašoma, kad galima ant to maišelio užlašinti keletą eterinio aliejaus lašelių ir bus aromaterapijos seansas kartu su šilumėle. Taip pat pašaldžius šaldiklyje arba kameroje - naudoti kaip šaldantį kompresą. 
                  Pasiūti maišelį yra paparasta, bet kodėl gi neapsunkinus to darbo - galima pasiūti tuščiavidurį minkštą žasiliuką ir vidinį maišelį, pripildytą grikių lukštais. Bet ne visada norisi terliotis su žaisliukų siuvimu, ir plius gyvenkime žaliai: radau tokią žirafinę karvutę arba žrafą be kaklo. Jos kūnelis atsidaro užtrauktuku. Susipažinkite:


                  Pasiuvau kūnelio formos pagalvėlę iš impilinio audeklo ir užpildžiau grikių lukštais. Ir štai naujas namų gyventojas.
                Bet tai nėra mano išsvajotosios šlepetės (šlepetės teiks Jūsų kojoms malonią šilumą... daugiau nejausit nemalonaus kojų šalimo... nuvargusios kojos atpalaiduojamos, o šlepečių poveikis toks, tarsi Jūsų kojos būtų maloniai masažuojamos... puikiai tinka kai Jūs mėgaujatės jaukia aplinka, žiūrit TV, skaitot, ilsitės krėsle ar snūduriuojat ant sofos...). . Taigi į ateities siuvinių eilę įsirašo ir šildomos grikių lukštų šlepetės. Tikiuosi, kad tas laikas ateis greitai :)

* * * * *

Plačiau apie tuos gėrius, kuriuos gauname iš mano nurodytųjų pranešimo pradžioje šildančių žvėrelių:

Beddy Bear meškiukas:
Užpildas – 100% natūralus mišinys iš kviečių grudų bei levandos, specialiai apdorotas taip, kad tiktų šildyti mikrobangų krosnelėje. Natūrali šiluma, pagalbinė priemonė užmigti, ar atsipalaidavimo būdas. Ne tik vaikai mėgsta šiuos šilumą teikiančius žvėrelius.
Naujoji karta šildyklių, pritaikytų šildyti mikrobangų krosnelėje.
  • šildantys žvėreliai yra 30 cm dydžio, turi švelnų „kailiuką“
  • užpildas: natūralių kviečių bei levandos mišinys, tolygiai atiduodantis šilumą
  • malonus levandų kvapas papildo šilumos poveikį ir veikia raminamai bei atpalaiduojamai
  • šildantį žvėrelį reikia 1,5- 2 min. pašildyti mikrobangų krosnelėje ir Jūs turėsit kelias valandas malonios natūralios šilumos
  • išlaiko šilumą apie 2 valandas
  • puikiai tinka atpalaiduoti įtemptus raumenis, numalšinti sąnarių ar pilvo skausmus arba tiesiog pasimėgauti šilumos teikiamu malonumu, nusiraminti
  • galima naudoti ir kaip šaltą kompresą sumušimams ar patinimams malšinti.
Šildantis žaislas katinas Čiobrelis
Katinai yra be galo šilti padarėliai. Be to, jie kažkokiu stebuklingu būdu sužino, kur yra ta vieta, kurią skauda ar gelia, supranta, kada kam liūdna ir reikia tyliai tyliai pritipenus pamurkti ar švelniai pasitrinti į kojas, o kada – užšokus ant kelių tiesiog tyliai tyliai pabūti. Toks draugas Jūsų mažyliui būtų išties pasakiška dovana.

Žaislas šildyklė ne tik puikus žaislas kūdikiams ir vaikams, bet kartu jis gali būti naudojamas kaip natūralus, senas gydymo metodas. Žaislo viduje esantis maišelis su grūdais gali būti pašildomas ir jo skleidžiama šiluma padės vaikui nusiraminti, greičiau užmigti, sušilti šaltoje lovelėje ar vežimėlyje.
Taip pat šis šildantis žaislas pagelbės mažyliui susirgus: sinusitu, bronchitu, otitu, esant pilvo skausmams. Grūdų maišelis gali būti ir atšaldomas, jei reikia mažinti vaiko karščiavimą ar atšaldyti sumuštą vietą.


Sudėtis:
1. Žaisliuko pilvas – 100% medvilnė
2. Vidinis maišelis – 50% medvilnė, 50% linas
3. Galva ir letenėlės – 100% medvilnė, užpildas – sintetinis pluoštas.
Vidinį maišelį galima skalbti 30 C temperatūroje.
Žaislo pilvelio maišelis užpildytas ekologiškais Lietuvoje išaugintais grūdais.
Naudojimo nuorodos:
1. Kai vaikui skauda gerklę ar bronchus, pašildytas žaislas suteiks palengvėjimą.
2. Šiltas draugas padės greičiau užmigti šaltoje lovoje ar vežimėlyje.
3. Kai vaikui skauda galvą ar yra sinusitas, šildyklė dedama ant kaktos. Vaikui karščiuojant pagelbės atšaldytas žaislas.
4. Šiltas žaislas padės vaikui, kai skauda ausį.
5. Pašildytas draugas padės, esant pilvo skausmams.
6. Esant sumušimams, atšaldytas žaislas sumažins skausmą ir neleis sumuštai vietai tinti.


Kaip pašildyti?
Žaislo vidinis maišelis išimamas iš pilvo ir pakaitinamas mikrobangų krosnelėje 1,5-3 min 600W arba paprastoje orkaitėje 8-10 min 125°C (be grilio funkcijos!). Šildant rekomenduojama šalia padėti vandens dubenėlį siekiant atkurti tinkamą grūdų drėgmės lygį. Pašildytas maišelis įdedamas atgal į žaislo pilvą.
Kaip atšaldyti?
Grūdų maišelis išimamas iš žaislo pilvo ir įdėjus į plastikinį maišelį 1-2 valandas šaldomas šaldiklyje.
ATSARGUMO PRIEMONĖS
• Naudojamos medžiagos yra degios, nes žaislas yra neapdorotas chemiškai.
• Kadangi tai natūralus, chemiškai neapdorotas produktas, todėl vasarą rekomenduojama grūdų maišelį įdėjus į plastikinį maišelį laikyti šaldiklyje.
• Prieš naudojimą būtina patikrinti, kad žaislas vaikui nebūtų per karštas ar per šaltas.
• Negalima viršyti šildymo trukmės ir temperatūros, nes tai gali pakenkti produkto kokybei.
• Naudojama bet kokio amžiaus vaikams prižiūrint suaugusiems.
• Skalbiant laikytis nurodymų.
• Prieš duodant vaikui, išimti is pakuotės.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą