2011 m. gegužės 26 d., ketvirtadienis

Botanikos sodas Vingio parke ir lapiniai augalai

                  Vajei kaip vėluoju, bet geriau  vėliau... nei niekada :) Čia žinoma ne koks pasiteisinimas, bet toks gyvenimėlis. Nusprendžiau prisėsti darbų įkarštyje ir įdėti keletą pavasarinių nuotraukėlių (nors jau visiškai vasara ir tos gėlelės jau senokai peržydėję). Bet besiskelidžiančių žiedelių grožis toks nuostabus, kad man uir vėliau į keltos nuotraukėlės glostys širdį :)
                    Balandžio 28 dieną su Jonuku ant kupros (Mei Tai nešioklėje) dalyvavau paskaitoje - kelionėje apie lainius valgomuosius augalus. Buvo baisiai (ne dėl to, kad buvo baisu, bet dėl to, kad buvo labai labai labai įdomu) įdomu ne tik išgirsti, bet ir pamatyti, kokias žoleles ar žiedus galima rinkti pavasarį, kai kuriuos visą vasarą. Prisirinkome ir vėliau ragavome labai skanią sriubą, trejetą rūšių salotų, iš kurių vienos buvo klevų žiedų salotos, gėrėme notrelių arbatą. Tikrai buvo verta dalyvauti. Dėkui Julijai ir Vitalijai už organizavimą.

                    O nuotraukėles įkeliu iš balandžio pabaigos besiskleidžiančių ie žydinčių augalų vaizdų:
              
Žydinčios sakuros 

Magnolijos
 
Tulpės



* * * * *
Renginio skelbimas:

Skonio mokykla
valgome širdimi

kartu su
VšĮ „Paveldosaugos mokymo centras“
kviečia į paskaitą-kelionę apie
LAPINIUS LAUKINIUS AUGALUS
Data: balandžio 28 d., ketvirtadienis, 17.30 val.
Vieta: VU Botanikos sodas Vingio parke, Čiurlionio g. 110,  ir restoranas JALTA, Vykinto g. 17 a, Žvėrynas
Organizuoja: Vitalija Pilipauskaitė ir Julija Smiškal

Štai ir atėjo išsiilgtas pavasaris – grįžo šviesa ir šiluma, grįžta paukščiai, net gera nuotaika sugrįžo, tik mūsų jėgos kažkodėl dar negrįžta: po žiemos dažnas jaučiasi pavargęs ir  laukia nesulaukia, kol galės kūnui sveikatą grąžinti salotomis, ridikais ir kitomis ankstyvomis daržovėmis. Tačiau jų – dar tik pirmieji daigai.


Vis dėlto pavasaris mums dosnus – atidžiau pasižvalgę po laukus ir miškelius, daržo pašalius ir paupius, pamatysime, kad jau dabar čia lapelius skleidžia ir mums ant stalo siūlosi nesėjami ir neravėjami, nepelnytai pamiršti, tačiau dėl to ne mažiau vertingi ir maistingi augalėliai: dilgėlės ir garšvos, beržai ir rūgtšynės ir dar daug kitų, apie kuriuos šiuolaikinis žmogus mažai ką išmano.
Todėl šįkart kviečiame į netradicinį susitikimą – kartu su Kauno marių regioninio parko direkcijos vyriausiuoju biologu, besidominčiu lapiniais laukiniais augalais, Giedriumi Vaivilavičiumi keliausime po VU Botanikos sodą ir Vingio parką, sužinosime, kokių valgomųjų augalų pavasarį galima rasti miškuose, laukuose ir netgi miestuose, ką iš jų galima pagaminti ir kaip, taip pat tuos augalus rinksime. Na o 20 val. grįžę į restoraną „Jalta“, ragausime čia pat iš jų virtą sriubą ar sumaišytas salotas. 


Trijų valandų trukmės kelionės pradžia – 17.30 val. Susitinkame prie įėjimo VU Botanikos sodą Vingio parke, esantį netoli kavinės „Lakštingala“. Iš parko grįšime į restoraną „Jaltą“, kur apie 20-21.30 val. kelionę baigsime ragaudami ir aptardami, ką sužinojome.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą