2011 m. vasario 8 d., antradienis

Cukinijų duonelė

      Vasarą lankiausi pas tetą. Ji papasakojo, kad kepa labai skanią duonelę iš cukinijų. Kadangi mano kulinariniouse sugebėjimuose cukinijos patiekalų nelabai rasta, tai susidomėjau.
      Šį savaitgalį kepiau paskutinę cukinijos duonelę, nes mano turėtosios cukinijos pradėjo gesti. Sunaudojau visas turėtas cukinijas, turbūt todėl ji man šįkart ypatingai skani ;) O gal dėl to, kad be riešutų, kurie yra būtina dalis (be jų duonelė neturi savo pagrindinio skonio ingriediento), dėjau sėmenis, moliūgų sėklas, spanguolių išspaudas, saulėgrąžas.   


Cukinijų duonelė
400g sutarkuotos burokine tarka cukinijos
1 stikl. cukraus
3 stikl. miltų
1 arb. šaukštelis sodos (nugesintos actu ar citrinos rūgštele)
1 arb. šaukštelis kepimo miltelių
0.5 arb. šaukštelio cinamono
0.5 stikl. kapotų lazdyno riešutų

Viską suminkyti ir kepti 200 laipsniu karštumo orkaitėje apie 40 min.

Pastabos: tešlą išminkius iškart kepti, nes skystėja ir gali sunkiau kilti ir kepti. Galima dėti migdolu riesutus vietoj lazdyno, linų sėmenis ir moliūgo sėklas.

2 komentarai:

  1. Labai skaniai skamba ir norisi pabandyti. O čia miltai dedami kvietiniai ar ruginiai? Nors jeigu su kepimo milteliais, tai gal kvietiniai? O kažin, ruginiai miltai ir raugas tiktų? Labai lauksiu patarimų, kad galėčiau išbandyti.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tikrai skanu ;) Šiame recepte turima omenyje kvietiniai miltai. Aš pati eksperimentavau tik su pačiais priedais, bet su miltų rūšimis dar ne.
    Jei iš pamastymų srities - nemanau, kad ruginiai miltai galėtų netikti (nors jie duoda truputėlį rūgštumo, kad su esamu duonelės skon iu mano manymu nelabai derintųsi), bet raugo naudojimas... tikrai nežinau.
    Jei pabandysite pavarijuoti - labai laukčiau jūsų pastebėjimų ;)

    AtsakytiPanaikinti