2011 m. balandžio 21 d., ketvirtadienis

Juodasis siuvinėjimas

            Tradicinis juodasis siuvinėjimas - tai siuvinėjimo vienos spalvos siūlais ant baltos arba natūralios spalvos drobės būdas. Tokia medžiaga paryškina ir išskiria raštų bei dygsnių grožį. Dažniausiai būdavo siuvinėjama juodaisšilkiniais siūlais, tačiau kartais juos pakeisdavo radonomis, mėlynomis arba tamsiai žaliomis gijomis. Raštai siuvinėjiami keliais pagrindiniais dygsniais: paprastuoju daigstymo, mašininiu, virvelės, grūdelių ir kryželio. (Rankdarbių Kraitelė. 2009 spec. nr.)
             Būdama pas mamą, pamačiau šį spec. leidimą ir mane užkabino, kad taip paprastai galima sukurti tokius grožius. Labai užkliuvo siuvinėta šachmatų lenta, bet tai atidėsiu prie tų planų, kur "kada nors"... O siuvinėti labai norėjosi. Taip pat esu radusi aprašymą, kaip pasisiūti biscorniu. Todėl sugalvojau pasiuvinėti du motyvus juoduoju siuvinėjimu ir pasiūti biscorniuką.

              Nuotraukoje vienas pilnai išsiuvinėtas motyvas ir kitas pusiau, nes trūksta dar geltono motyvo. Dabar jau baigti abu. Biscorniukas išeitų tikrai miniatiūrinis ir viso grožio nesimatytų - todėl mastau galbūt pasiūti du, kad abu motyvai būtų viršuje. Arba kažkur kitur panaudoti.
              Siuvinėti buvo sunkoka, nes reikėjo blusinėti ir skaičiuoti siūliukus, nes medžiaga tai ne kanva, o paprasta drobelė. Kitąsyk siuvinėsiu ant kanvos (reiks nusipirkti).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą