2011 m. vasario 26 d., šeštadienis

Pirštinės veltos

           Vaikiškos pirštinės, megztos iš "Rasakilos" parduotuvėje pirktų merino vilnos siūlų. Kadangi tas knatas yra dvigubas, tai aš atskyriau juos ir mezgiau pirštinėles iš vieno siūliuko, kad neūtų per storos. Mezgiau didesnes, o po to karštame vandenyje vėliau. tada jos išeina neperšlampamos, kiek vilna sulaiko. Tik jos nėra tokios pirštinėlės, kurias užmovus vaikas gali sėdėti rogutėse nieko neveikdamas, nes nejudant rankelės šąla. Jei vaikiukas eina, bėgioja, po sniegą voliojasi, jį čiupinėja - tokios pirštinėlės kaip tik.
          Šitos nėra taip daug suveltos. Sūnelis turi kitas, kurias mama numezgė dydžio kaip mano rankai (M dydžio) ir tada suvėlėm iki trimečio rankelės - su jomis beveik į vandenį gali įkišti rankas ir rankelės liks sausos ;)
          Nuotraukoje matosi atnarėlės papildomas ilginimas. Kai numezgiau pirštinėles, pamačiau ,kad atnarėlės šiek tiek per trumpos. tada surinkau uždėjimo akis ir 5 virbalais mezgiau į kitą pusę iki norimo ilgio. Galima buvo padaryti, kad to sujungimo nesimatytų, bet su baigtais siūlais tai būtų paprasčiau (o čia buvo knatas, kurio ardymu nenorėjau užsiimti). Aš to nedariau, todėl mezgėjos gali pastebėti šį išsisukimo būdą ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą