2012 m. kovo 28 d., trečiadienis

Paulius baigtas. Valioooooooo :)

          Kaip jau žinote Mezgu kaimą tinklaraščio savininkė vasario mėnesį paskelbė Megzkime kartu atrakciją, prie kurios ilgai galvojusi prisijungiau ir aš. Buvo siūloma megzti Paulie moterišką megztuką. Nors sau aš jo niekaip nemačiau, jokiame spalviniame variante, bet iš galvos jis man neišėjo niekaip.
 Negaliu atsispirti visokioms mezgimo ar rankų darbo dovanėlių mainų  atrakcijoms :) Ir bemastant apie šį megztuką atėjo išganinga mintis, kad jis turėtų gražiai ir vyriškas atrodyti. O mano vyras jau ketvirtus metus zirzia užsagstomo megztuko. Ir pilki siūlai su pažadu numegzti megztuką jau senokai laukė savo valandos.
     Įtardama, kad tų pilkųjų siūlų gali neužtekti, nes vyrui reikia XL dydžio megztuko, ir todėl ,kad megztukas turėtų būti dviejų spalvų, taip pat, kad labiau matytųsi megztuko formavimas reglano būdu - perpetę mezgiau nelygaus išsidėstymo dryžiukais. Kadangi mano vyras pakankamai ir taip platus - tai spalvoti dryžiukai man nesižiūrėjo - todėl juos pakeičiau išvirkščiųjų akių juostelėmis, kurios suformuoja reljefą, bet ne sudryžavimą. Taip pat įvedžiau šoninės siūlės pažymėjimą, kad nebūtų taip nuobodu megzti tas ilgas per visą megztuko plotį eiles. Kadangi tai vyriškas megztukas, tai nereikėjo formuoti juosmens, nes bent jau mano vyro krūtinės, "liemens" ir klubų apimtis tokia pati - nuo pat rankovių atidalijimo mezgiau tiesiai.
       Numezgus pusę megztuko, mano nuogastavimai pasitvirtino - plikų siūlų tikrai neužteks. Nusipirkti naujų nebegalėjau, nes net tos parduotuvės nebėra :( Teko pagalvoti, kaip čia įdomiau pereiti prie rudos spalvos apatinės dalies. Tada šovė mintis išbandyti suformuoti bangelių vaizdą, panaudojant trumpąsias eiles. Kaip ir minėjau ankstesniame įraše be nuotraukų, pamačius galutinį vaizdą, net ir megzti pasidarė lengviau. Taip pat ant rankovių viename iš 14 akių tarpelių išmezgiau po dvi rudas juosteles. Perėjus prie rudos spalvos palikau pilkas išvirkščiųjų akių juostukes.
                   Apykaklę pabandžiau padaryti su kampuku, kad būtų kaip vyriško megztuko, o ne šalinė. Pakartojau perpetės juostelių ritmą. Dabar manau, kad gal reikėjo padaryti platesnę, t.y. megzti daugiau eilių, apykaklę, nes ji turi norą nebūti atlenkta.... Su charakteriu ;)
                      Dar vienas pastebėjimas apie užsegimo juostelės akių surinkimą - kadangi megztukas jau savaime sudryžuotas, tai mano manymu vienodai surinkti akių neturėtų būti problema. Mano megztas megztukas turėjo 14 eilų tiesaus mezgimo + 2 eilutes išvirkščiosiomis. Rinkau abi išvirkščiųjų eilių akis ir po 8 tarp jų. Taip gavosi po 10 suriktų apdailos juostelei akių kiekvienų juostelių ritmui.
                   Megztuko aprašyme galutinis kraštelis palei užsegimą ir apie kaklą turėjo būti užbaigtas i-cord. Iš ankstesnio mezgimo prisimenu, kad jis turi tendenciją sutraukti pakraštį. Arba reikia kas kažkiek eilučių išmegzti neprijungtą eilutę. Spaudžiant megztuko baigimo terminui pagalvojau, kad neturiu laiko žaisti ir reguliuoti įtempimą. Taip pat bemegzdama atradau, kad labai gražus kraštelis gaunasi naudojant  Jenny's Surprisingly Strechy Bind-off metodą. Tiksliau aš nuleidžiu akis tik blogosiomis, nes taip man lengviau perkelti akį su užmetimu per naujai išmegztą. Pabandžiau nulaidymą padaryti kitos splavos nei apdaila siūlu - man atrodo gavosi labai gražiai. Atrodo, kad nuleista virvele, bet jis turi į kitą pusę žiūrinčią papildomą kojelę ir kartu suformuoja ne mažiau už i-cord užbaigimą gražiai atrodantį kraštelį. Tik dabar bijau, kad neišsitemptų per daug, nes megztuko dar neskalbiau.
                     Taip pat trūksta sagų, kurių dar reiks ieškoti arba daryti pačiai ;) 
                     O visų atrakcijos dalyvių rezultatą galite pamatyti čia . Visi panašūs, bet ir labai skirtingi. Taip pat dar vienas labai didelis pliusas iš šios atrakcijos - radau mielų virbalo draugių (kaip Vooly Vooly pavadino), su kuriomis nors ir nesu mačiusis, bet jaučiuosi tokia artima. Buvo labai smagu :)
                    Ir dargi ateities mezginiams aprašymų gavau. Super :)))) Plius sugebėjau nepaisant vaikų ligų, tiksliau beveik tarp didelių sirgimų numegzti vyrui megztuką. Tik va aprašyti ir įkelti kovo 24-ąją sutrukdė paskutinė kelionė į ligoninę su mažuoju. Dabar jau namie ir bandau ištaisyti praleisto termino klaidą. Labai džiaugiuosi, kad Laima užskaitė mano praleisto termino užbaigimą.


Apibendrinimui:
   1.    Megztukas megztas kaip dovana vestuvių metinių proga.
   2.    Išpildytas senas vyro prašymas numegzti jam užsagstomą megztuką.
   3.    Sunaudoti senai savo eilės laukiantys siūlai. Buvo nupirkta 200g rudų siūlų, jų liko 30 g. Pilkų sumegzta 670 g, liko 55 g. Jei reikės taisyti apykaklę su charakteriu - jie pravers ;). Megztukui iš viso sunaudota 840 g siūlų.
   4.    Sudalyvauta smagioje atrakcijoje.
   5.    Surasta nuostabių draugių
   6.    Gautas didelis pasitenkinimas, kad visgi sugebėjau suspėti :) numegzti laiku, nors ir vėliau prisijungus.
   7.    Jau gautas vyro įvertinimas: Gal jį pasiliksiu kaip šventinį, o ne kasdien trinsiu.


Dalyvauju čia:

10 komentarų:

  1. įspūdingai. tikrai.
    kažkaip tu mane įkvėpei dabar tėčiui megzt, nes jau užtingėjus buvau.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tu tikra profesionalė... Sveikinu vyrą, kuri turi tokią nuostabią žmoną!
    Man taip pat, smagiausia rasti draugių! :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kaip malonu, kad mano gaminys įkvėpė ;)
    O aš pradedu kažkur tolumoje "matyti" Paulie ir sau - tik dar spalvos iki galo nesusidėliojo. Mastau gal rudą (vyro megztukui nusipirkau per daug, bet tektų nupirkti dar daugiau) su žydrais dryžiukais? Mėgstu žydrą :)))

    AtsakytiPanaikinti
  4. Labai puiki mintis! :) Prisiderinusi porelė, labai gražu būtų :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. o, tikrai būtų fainai :) man patinka, kai susiderinę būna :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Voolyvooly, tai gal vėl kartu mezgam? :) Tik va aš turiu porą įsipareigojimų iki to laiko pabaigti...

    AtsakytiPanaikinti
  7. tai mezgam, mezgam :) aš juk dabar vyrišką kaip tik pradėsiu - tėčiui :) o tu moterišką - sau :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Labai gražus vyriškas megztinis. Ir niekas nepasakytų, kad jo aprašymas buvo pritaikytas moterims.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Labai smagus megztukas!
    Ir kaip sparčiai numegztas :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Kažkodėl čia nerodo - tad pati perkeliu ;) Būsiu labai nekukli...

    Kibirkštėlė paliko komentarą:

    Labai smagus megztukas!
    Ir kaip sparčiai numegztas :)

    AtsakytiPanaikinti