2011 m. rugsėjo 14 d., trečiadienis

Mano išmedituotoji Begalybės suknelė

         Nuo pat begalybės suknelės (Infinity dress) užmatymo interneto platybėse, nebegalėjau jos išmesti iš galvos. Kur tik ėjau - apie ją mąsčiau. Užkabino ne tik, kad ji turi begalybę nešiojimo variantų (kas yra nuostabu), bet ir tai, kad ji pasiuvama neypatingai sudėtingai. Esu radusi keletoje vietų aprašymus, kaip ją pasisiūti. Originalas kainuoja labai daug. Ir kas keista originalių kainos irgi tarpusavyje turi labai didelį diapazoną. Bet kodėl pirkti, jei gali pasidaryti pati???
         Dar vienas dalykas - visad galvojau, kad trikotažui siūti reikia overloko (o jis kaip tyčia yra tik pas mamą...). Tik vėliau sužinojau, kad viena draugė siuva trikotažinę medžiagą su paprasta siuvimo mašina. Pati dar to neišbandžiau - negaliu tuo klausimu nieko pasakyti.
          Taip pat (dabar jau nebenurodysiu, kuriame pranešime, o gal kažkurio komentaruose) radau užsiminta, kad iš esmės galima būtų pasiūti šią begalybės suknelę ne iš trikotažo. Hmmm... mintis.
           Artėjant mano minėtosioms trims progoms sugalvojau nusipirkti medžiagos ir pasisiūti vieną suknelę, su kuria galėčiau skirtingai atrodyti visomis trijomis progomis. Ir žinoma taip sutaupyti :) Nuvykusį į parduotuvę iš trikotažo niekaip neišsirinkau norimos spalvos (tokia neapsisprendėlė esu) ir dvejodama, ar sugebėsiu trikotažinę medžiagą susiūti savo "jaguariuku" - nusipirkau margos viskozės.
            Be visos begalybės suknelės konstrukcijos ypatybių dar sugalvojau pridėti kvadratinį saulės kliošo sijoną vietoj paprasto saulės kliošo, nes... tingėjau palenkinėti apvalų kraštą :) Medžiagos suėjo beveik 5 metrai, taip pat suknelė ne taip greitai užsivelkama. Bet dviems progoms aš ją vilkėjau ir buvau patenkinta (kad pati pasisiuvau). O atrodė ji štai kaip:

          Poroje variantų suknelė pakilusi aukščiau nei turėjo būti. Ir turėdama viskozinę bei išbandžiusi ją kelis kartus - galiu patvirtinti, jog trikotažinė ji būtų super. Maniškės užsirišimo variantų skaičius labai ribotas dėl ne tokio didelio medžiagos tamprumo ir pasidavimo.  Taip pat siūdama kitą suknelę nesiūčiau tokio sijono - nes trumposios dalys trumpokos, o ilgosios jau beveik žemę siekia. Bet čia nuo skonio priklauso.

         Kaip pasisiūti galite pasiskaityti čia. Tik aš siuvau platų juosmenį, nes man pasirodė neypatingai patogu visiškai atvira nugara būti. Kad platus juosmuo nors kiek laikytųsi ant kūno ir nereiktų siūti užtrauktuko - padariau keturias juosta su guma, kuri ir prilaiko suknelę.
         Dar pamastymui - galima siūti juosmenį ir juostas, kuriomis formuojamas suknelės stilius, iš trikotažinės medžiagos, o sijonas - nebūtinai. 

PASTABA: infinity, wrap, convertible dress - tai vis pavadinimai skirtingų tipų suknelių, kurias galima dėvėti ir atrodyti skirtingai. Pagooglinkit, kaip sakoma, jei įdomu ;)

2 komentarai: