2011 m. rugsėjo 10 d., šeštadienis

Kelnytės mano saulytėms ir šventinės varlytės

                    Turbūt būčiau dar ilgiau ruošusis parašyti apie kelnytes, kurias pasiuvau dar pavasarį savo saulytėms, jei ne Justinos komentaras ;) Taigi šiemet mūsų gyvenime buvo numatomos trejos vestuvės. Man visad labai gražu, kai tos pačios šeimos vaikučiai aprengti vienodai (tai supratau šiemet :)).  Ir dėl trijų anksčiau minėtų priežasčių pasistengiau pasiūti savo mažiesiems džentelmenams vienodas kelnytes.

                         Nuotraukėlės iš paskutinių vestuvių, kurioms dar papildomai pasiuvau mažiesiems po raudoną varlytę, kuri derėjo prie mano raudonos suknelės (vyrui pasiuvau raudoną nosinaitę, kad irgi turėtų kažką raudono). Kadangi anksčiau siūdama varlytes, jas labai padidinau, tai šįkart pasistengiau jas pasiūti mažesnes ir iš standesnės medžiagos. Ir šitos man labiau patiko :)
                         Kelnyčių modelį ir iškarpas pasirinkau iš Ottobre design šiųmetinio numerio (labai dėkui Danguolei):
                      Dabar nebeturiu to žurnalo, tai nepasakysiu,kuriame puslapyje tos kelnytės. Jos apibūdinamos kaip lininės jūreivio kelnės su priekiniu užsegimu (apgaulingu, nes jis tik imintuojamas, bet ne iš tikro užsegimai daryti).
                       Mano bernaičiai yra beveik tos pačios svorio kategorijos - tik ūgiai labai skiriasi. Tai vyresniajam duotosios iškarpos buvo kaip tik, o mažesniajam netiko, nes ūgis jo per mažas. Plius kai siuvau - Jonelis dar nelabai tvirtai buvo tik pradėjęs vaikščioti. Bet pamaniau, kad per porą mėnesių jis tai pradės daryti ir toks modelis jam tiks. Dar vienas kabliukas - Jonelis dar vis su daugkartiniais vystyklais gyvena, tad ir užpakaliuko apimtis daug didesnė nei vyresnėlio ;) Todėl paėmiau didesnių nei Pauliuko kelnyčių iškarpą ir tiesiog patrumpinau iki reikiamo ilgio. Taip gavosi dvejos vienodos kelnytės :) Tiesa, jei siūčiau kitas, tai ir juosmeniuką aukščiau pakelčiau, nes toks trumpokas bent jau Pauliukui gaunasi. Bet šventes atlaikė puikiai. Ir man buvo žiauiria gražu žiūrėti į savuosius džentelmenus :)
                      Va čia mano mažasis su taisytos iškarpos kelnytėmis. Prisiuvau Pauliukui šviesias ir mažesnes sagutes (nes užpakakliukas daug mažesnis), o Joneliui - didesnes juodas. Ir štai jauniausias vestuvininkas, išsipustęs ir laimingas :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą