2012 m. kovo 16 d., penktadienis

Noro baktusas

           Pernai metų pabaigoje ir šių metų pradžioje vienai mielai moteriškei mezgiau megztuką ir skraistę iš Noro Silk Garden Lite siūlų. Turėjau didelį malonumą megzti iš siūlų, kuriuose yra šilko ir taip pat privilegiją, nes pati tokių siūlų neįperku... Minėtuosius gaminius įkelsiu vėliau, o dabar rodau iš likusių nuo jų siūlų numegztą baktusą. Paprastas baktusas, nieko ypatingo. Tik man labai gražu tos pereinančios spalvos. Ir ant kaklo labai maloniai jaučiasi :)
             Mezgu kaimą tinklaraštyje radau įrašą apie mazgus siūluose. Aš asmeniškai didelės bėdos nematau tuose mazguose, kai siūlai vienspalviai (žinoma, riešinių nemezgu...), bet kai Noro siūluose (kurie mano akimis pasirodė brangūs) kas antrame matkelyje radau po mazgą, t.y. surišti siūlai ne pagal spalvinę gamą, o bele kaip. Hrrrrr..... supykau, nes manau, kad tokio brangumo siūlai turėtų būti jei jau rišami , tai bent jau sutaikomas spalvinis pereinamumas. Ir kai beveik 50 procentų (iš 13 pirktų matkelių po 50 g, su mazgais buvo 6!) matkelių pasitaikė tokie - tikrai tik piktumas ima...
            Tik pagalvoju, kad jei sau leisčiau nusipirkti kokiam vienam baktusui 0 g siūlų - tai ką, reiktų parduotuvėje visą jį pervynioti, kad įsitikinčiau, kad jis ištisas, o ne suraišiotas??? Gerai, kad minėtieji, bet dar neįkeltieji darbeliai buvo vadinamąja Entrelac technika megzti, tai turėjau galimybę laviruoti tarp tų mazgų. Bet ištisinio mezgimo darbe, kuriame norėtųsi pabrėžti tą spalvinės gamos pereinamumą arba mažame darbelyje - tie surišimai viską gadintų.
            O apie galimybę grąžinti negirdėjusi buvau. Labai įdomu, ar Lietuvoje tai suveiktų? Žinoma visada galima bandyti. Tik turbūt tuo atveju, jei pastebėjai prieš sumegzdama nedaug siūlų iš pakuotės, nes daugiau ardyti tikrai būtų gaila.
             Tiesa apie grąžinimą - esu vienąsyk grąžinusi, t.y. apkeitusi į kitos spalvos siūlus Casa Lana (Basanavičiaus g.) parduotuvėje. Tik pasvėrė, ar tikrai visas siūlų svoris ir mielai apkeitė.

3 komentarai:

  1. O aš atsimenu buvau net pabijojusi nueiti i mezgimo zoną pasikeisti siūlų spalvos (nes namo parsinešusi supratau, kam man dabar ji netinka, gal apšvietimas kitoks parduotuvėje), bet dabar jau nebijosiu, jei, pasirodo, sėkmingai pakeičia :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nesu susidūrusi, bet manau, kad su Sonata iš Mezgimo zonos būtų galima šiuo klausimu susitarti. Juk su pardavėja, kuri pati mezga daug lengviau rasti bendrą kalbą ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Jeigu neismetat cekio, tikrai privalo pakeisti. Esu is tos Basanaviciaus g. siulu mezgusi uzsakyma su siulais, papuo6tais pumpureliais maziukais. Tik va kai pradejau megzt, pamaciau, jog vienuose kamuoliukuose daugiau tu pumpureliu, kituose - maziau, o mezginyje tai baisiai matesi. Nieko nesakiau uzsakovei, tiesiog atrinkau kamuoliukus pagal tu pumpureliu kieki ir is daugiau pumpuruotu mezgiau prieki/nugara, o maziau - rankoves. O jeigu tai butu mano pirkti - tikrai eiciau keisti. Parduotuve PRIVALO gerbti pirkeja ir keisti siulus, jeigu jie yra nekokybiski, ir net jeigu jau dalis siulu panaudota mezginiui, jeigu daug mazgeliu. Beje, kazkada trumpai dirbau siulu parduotuveje, tai mums valdzia taip ir sake: jeigu bus kamuoliukai su daug mazgu, butinai juos keiskit :)

    AtsakytiPanaikinti