2011 m. birželio 3 d., penktadienis

Aviatoriaus kepurė

               Dar kai šiemet buvo šalta - sugalvojau numegzti savo mažiukui kepurę. Tada prisiminiau vienos kepurės aprašymą, rastą Raverly.com. Mane  Aviatrix kepurė užkabino, kad atrodė nuostabiai ir buvo mezgama naudojant trumpąsias eiles. O tai mane labai žavi.


                  Mezgiau be pavyzdėlio (kokia didelė klaida...), nes norėjau kuo greičiau numegzti, iš 100 proc. merino vilnos siūlų (darsyk prisipažinsiu savo nesimpatiją šiems siūlams). Ir dėl to, kad mezgiau nepaskaičiavusi savo galutinio mezginio tankumo - kepurėlė po išskalbimo tapo nebe mažojo beveik metinuko galvelei tinkama, bet didžiajam trimetinukui. Ir tai didoka. Ir dar viena bėda - manasis modelis vėlgi nenori jos nešioti, nes ji "kanda" :(

                  O mergaitiškas šios kepurės variantas gaunasi, jei prie veiduko esančią atnarėlę sujungtume su nugarine be užsegimo rombo formavimo. Raverlyje toks variantas vadinasi Poppy hat (Aguonėlės kepurė). Ir jei dar gelytę vienoje pusėje papuošimui prisiūti - superinė kepurėlė panelei būtų :)

P.s.: pabandžiau pirmąsyk įdėti savo mezginį į Raverly.com :)

2 komentarai:

  1. Žavu :) Pasidėsiu į "sandėliuką" ravelry, gal ir numegsiu kada, nes jau nykštukų kepurėlės pabodo.
    O jaunuoliui net merino superwash kanda??? (tiesa, paantrinsiu - ir man labai keista ir ne per smagu iš jų megzt). Oo. Kaip tada su paprasta vilna?..

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kaip jau minėjau ankstesniame įraše - jam kanda viskas, kas megzta: net medvilnės ir viskozės siūlai. Išvis nieko nesuprantu... Super jautrus mano vaikas.
    O megzti iš merino visai nieko , bet tai, kaip jie elgiasi po skalbimo - nekenčiu. Tiesa, jei merino vilną nerti vašeliu - tada puiku. Turiu skraistę nunėrusi.

    AtsakytiPanaikinti