2011 m. vasario 12 d., šeštadienis

Žieminis šalmas vaikiukui

       Kaip gera turėti draugių, kurios siuva ir apsidalija savo puikiomis mintimis, idėjomis ir kartais iškarpomis. Aš čia apie Danguolę ;) Iš jos geros širdies vis atplaukia pas mane siuvimo idėjos.
       Taip buvo ir su Ottobre kepure - šalmuku. Senokai vis pažiūrėdavau, bet man atrodė per daug jau sudėtinga ta kepurė. Bet dėkui Danguolės padrasinimui, puikiam pavyzdžiui ir konsultacijoms - turi ir mano mažius kepurę, kurios neatsisakyčiau. Puikus galvytės apangalas, ypač kai nešuosi savo mažių vaikjuostėje po savo paltu. Tada neprirengiu daug ir kakliukas su petukais dėl sunkiai uždengiamo tarpo tarp mamytės ir vaikelio yra "rizikos" (sušalti) zonoje. Tai šis šalmukas išsprendžia pusę problemos.
       Kadangi mano sukarpytas megztukas buvo neypatingai plonas - tai ir kepurė išėjo šilta. Jei lauke mažiau kaip -5 lapsniai šalčio, tada su ja per karšta.
       Vidui panaudojau medvilninę bliuskelę, todėl net ir vilnai jautrus vaikiukas galėtų ją nešioti. Nebent jau super jautrus būtų, nes prie veiduko vilnonis kraštelis liečiasi. 

1 komentaras:

  1. Na labai gražią pasiuvai. Džiaugiuosi, kad šito modelio iškarpos paplito :)

    AtsakytiPanaikinti