2011 m. birželio 2 d., ketvirtadienis

Nertos kepurėlės "Spalvotam pavasariui"

               Tarp visų pasiruošimų jau praėjusiom šventėm sugebėjau įsprausti dar ir keleto kepurėlių "Spalvoto pavasario" akcijai nunėrimą. Jei ne paskatinimas (draugė Ingrida nupirko siūliukus), turbūt nebūčiau prisiruošusi to padaryti. Bet kadangi jau siūliukai buvo mano maišelyje - pradėjau nerti.  Pasikalbėję su akcijos organizatore sužinojom, kad labiausiai reikia kepurėlių berniukams. Ir pageidautina dryžuotų.


            Pirmąją kepurėlę nėriau dviem spalvomis tuo pačiu principu kaip ir kojines (kad nebūtų pakėlimo stulpelio ir visas raštas eitų tik aplinkui). Pradėta nerti nuo kraštelio, užbaigiant viršugalviu, ant kurio gerai matosi ta spiralė, kuria vingiavo raštelis per visą kepurę. Dydis gavosi kaip tik mano trimetinukui :) 


                 Antrąją kepurėlę pasistengiau nerti didesnę - ir ji pavyko beveik mano galvai :) Šios kepurėlės raštą formavau, kad būtų nevienodos juostelės. Tamsiais siūlais nėriau žemus stulpelius, o šviesiais stulpelių su užmetimu variaciją. Viršugalvį šiai kepurėlei formavau, kad būtų kvadratas.


               Kadangi nunėrus dvi kepurytes iš tų 100 g medvilnės su viskoze siūliukų dar buvo kažkiek likę - nusprendžiau nunerti trečią kepurėlę. Jau iš anksto žinojau, kad visai neužteks, bet kadangi kepurėlė būtų išėjusi tamsi su šviesiai dryžiukais (šviesiais siūlais žemi stulpeliai, o tamsiais stulpelių su užmetimu variantas), tai pagalvojau, kad viršugalvis gali būti ir juodas. Taip ir pradėjau, bet žinodama apie galimą siūlų pritrūkimą - nėriau ją mažesnę. Galutiniame variante ji išėjo mano metinuko galvytei ir su juodu viršugalviu :), kurį formavau iš devynių dalių. 


                Galutiniame rezultate 100 g siūlų pavirto trimis berniukiškomis kepurėlėmis. Vyresnėlis labai mielai pozavo su jomis ir po fotosesijos pareiškė, kad ir jis tokios norįs. Deja po kokios valandos pabandžius jam uždėti vieną iš numegztųjų - buvo padarytas pareiškimas, kad ji kanda (susidaro toks įspūdis, kad jam kanda viskas, kas yra megzta :( Vat tau ir mezgėjos vaikas....). Todėl įtariu, kad savųjų bernaičių nepavyks tokiais grožiais papuošti :( Bet labai tikiuosi, kad "Spalvoto pavasario" akcijos recipientai bus patenkinti :) Bent jau man nerti labai patiko :))))

2 komentarai: