2011 m. birželio 16 d., ketvirtadienis

Dekupažuotas rėmelis

             Vienoje parduotuvėje užėjau žiauriai pigiai du medinius rėmelius. Jie tokie tamsūs žali, bet kadangi pigiai - nesusilaikiau nenupirkusi. Taip pat kažkur apie tas dienas pagaliau per visą mano dekupažinimo stažą nusipirkau senukuose vienkomponentį sendinimo laką, skirtą šiaip baldams, bet kadangi jis pigesnis, tai pradėsiu nuo jo :)
                Sendinimo lakui naudoti reikia pirmiausia nudažyti savo darbo objektą kontrastinga spalva, bet kadangi rėmelis buvo tamsiai žalias, o aš galvojau ji padaryti galutiniame rezultate baltą - tai dažyti iš naujo nereikėjo. Tad nutepiau truputį daugiau nei pusę rėmelio laku ir laukiau daugiau kaip 12 val, kad išdžiūtų. Tada nudažiau visą rėmuką baltais akriliniais dažais - po poros minučių lakuotas paviršius pradėjo skeldėti. Po išdžiūvimo likusią neskeldėjusią rėmelio dalį padekupažinau juodų gėlyčių raštu iš servetėlės. Ir žinoma porąkart nulakau...

                 Rezultatas man labai patiko. Iš pradžių planavau padovanoti šį rėmelį kaip "įpakavimą" rankų darbo atvirutei, bet jis žiauriai netiko tam sumanymui. Todėl jis papildė mažytę mano nuotraukėlių kolekciją ant sienos. Į rėmelį pasirodė verta įdėti nuotrauka iš pernai metų nėštukės fotosesijos :) (Romo Čekanavičiaus fotostudijoje pas Rositą Patūpaitę)

3 komentarai: