2011 m. sausio 12 d., trečiadienis

Kalėdinės dovanos: tėvuko kojinės

     Mano vyro tėtis labai nemėgsta vilnos "kandimo", todėl kaip ir pernai jam mezgiau kojines is akrilaninių siūlų, kad jokio diskomforto nejaustų. Nusprendžiau šįkart pabandyti juostelių techniką, apie kurią skaičiau Knitting Daily berods. Pastaruoju metu prenumeruoju kelių su mezgimu susijusių puslapių naujienas, tai jau net neatsirenku, kur ir ką skaičiau ;)
      Taigi apie naudingą patarimą ;) Kas mezga kojines yra patebėję, kad mezgant raštuotas, o ypač juostuotas kojines, visada matosi,kur prasideda eilutė :( Toks prasikeitimo žingsnelis matosi... Patarimas buvo dvejopas: mezgant kelių eilių juosteles ir antrasis mezgant keičiant spalvas kiekvienoje eilutėje. Šikart nusprendžiau išbandyti antrąjį patarimą, nes jis mano galvoje gyveno jau kokį pusmetį. Taigi patarimo esmė: megzti iškart keliais siūlais (aš mezgiau 4 skirtingais). Ir visas mezgimas vyksta spirale, nei viena spalva nesibaigia kažkuria eilute, bet eina aplink iki mezginio galo arba iki tol. kol nebenorite dryžuoto mezginio (tinka tik apvalaijam mezgimui). 
      Galima megzti po vieną virbalą su skirtingu siūlu arba visus keturis po kiekvieną spalvą, bet tada mezgant gaunasi toks kaip laiptas, kurį numezgus reikiamą ilgį vėl išskirstome pagal uždėjimo taškus. (Labai miglotai surašiau, bet man megzti patiko :))


      Dar vienas eksperimentas, kurį išbandžiau megzdama šias kojines - dvispalvis kulnas. Mezgiau dvigubu mezgimu, kurio mane išmokino mama, po dvi eilutes skirtingos spalvos siūlu. Išėjo toks vaizdelis

Galiausiai gavosi tokios senelio kojinės :)


1 komentaras:

  1. Nieko nėra geriau nei, kai kalėdinė dovana vilnonės kojinės. Kiekvienais metais gaunu vis kitokias ir man patinka. Šilta, jauku ir gražu. :)

    AtsakytiPanaikinti