2011 m. sausio 14 d., penktadienis

Megztukas su avinėliais


     Megztukas, megztas mažam berniukui Skirmantui. Užsegamas per priekį, reglano rankovėmis, su kapišonu. Dėl daugiaspalvio raštelio negalėjau megzti nuo viršaus žemyn, todėl megztas tradiciškai nuo atnaros į viršų. Derinau raštelius, kad pagal vyruko dydį tilptų keli gyvūnėliai.


      Iki pažasčių priekis ir nugara megzta vienu gabalu be siūlių (priekyje užsegimas), taip pat atskirai numegztos rankovės iki pažasčių (su siūle) ir tada viskas susjungta į vieną mezgimo gabalą ir formuotos reglano rankovės. Tiesą pasakius toks sujungimas sudarė tam tikrų keblumų. Su suaugusio žmogaus megztuku turbūt būčiau nesusitvarkiusi, nes ties pažastimis gavosi labai daug akių vienoje vietoje (mezgėjos turėtų suprasti kodėl). Daug patogiau reglano megztukus megzti vienu gabalu (be siūlių)  nuo viršaus žemyn.
      Kadangi buvo mezgamas nykštuko kepurės tipo kapišonas - sunaudota daug daugiau siūlų. Kapišonui papuošti pakartojau megztuke naudotus motyvus. Man asmeniškai megztukėlis labai patiko, bet savo vaikui taip ir neprisiruošiu panašaus numegzti :(


5 komentarai: