2011 m. rugpjūčio 23 d., antradienis

Šachmatų lenta: "diplominis" pabaigtas laiku ir padovanotas :)

                   Po aktyvios vasaros pabandysiu sugrįžti į internetinę erdvę. Pradėsim nuo mano "diplominio" (lyg nebūtų užtekę tokio dydžio darbo baigiaqnt dailės mokyklą :) ) - pabaigto ir jau įrėminto pateikimo jūsų akims :)
                   Po truputėlį supažindindavau su savo grandioziniu darbu - juodojo siuvinėjimo technika atliekamu rankdarbiu.
 Pamačiusi žurnale siuvinėtą šachmatų lentą taip užsimaniau pabandyti tokią padaryti, bet nesugalvojau, kokiu tikslu tai daryti. O kai pabandžiau juodojo siuvėjimo technika pasiuvinėti - tiesiog įsimylėjau šį būdą. Viliojo ir tai, kad nors darbas ir grandiozinis, bet kiekviena jo dalelė yra skirtinga, tad tikrai neatsibostų siuvinėjant.  Po kažkurio laiko vyro brolis pasisakė, kad vasarą bus jo vestuvės. Tada ir cinktelėjo mintis galvon, kad mano svajonė išsiuvinėti šachmatų lentą visgi gali išsipildyti: vestuvių proga padovanoti jauniesiems žaidimą, skirtą dviems. Tad atsirado ir terminas, iki kurio turiu išsiuvinėti, ir didžiulė paskata.
                  Deja, vien mano užsidegimo šiam darbui įgyvendinti tikrai nebūtų užtekę, nes kaip jau žinote turiu du "trintukus". kurie labai mėgsta pasiglaustyti, o ypač tada, kai man norisi parankdarbiauti. Todėl dėl šio darbo savalaikio užbaigimo turiu ypatingai padėkoti savo mamai ir anytai, kurios labai prisidėjo prižiūrėdamos mano du turtelius tuo metu, kai aš siuvinėjau.
                  Taipogi susidūriau su dar viena staigmena - įrėminimas yra brangus dalykas. Tikėjausi sumokėti pinigėlių, bet kad tiek reiks pakloti - nesitikėjau. Labai didelę kainos dalį sudarė siuvinio paklijavimas. Bet manau, kad galutinis rezultatas išėjo puikus.
                  Dvi dienas prieš vestuves, t.y. atidavimo ("diplominio gynimo") terminą, atsiėmusi įrėmintą darbą iš "Rėmų žaismo" - sėdėjau pasidėjusi tą grožį ant kelių ir jaučiau tuo pat metu didelį pasitenkinimą, kad pavyko, kad suspėjau, kad gražiai išėjo, ir liūdesį, kad reikia atiduoti. Grynai taip kaip ir prieš diplominio gynimą jaučiausi - ir labai gražu, ir ne mano...

                 Taigi po tokios įžanginės rašliavos pateikiu jūsų teismui savo širdies dalelę, savo grandiozinį (išėjo didesnis nei 0,5*0,5 m) vasaros darbą.


                 Linking to the party 

3 komentarai:

  1. Totalus darbelis. Labai gražu ir suprantu, kad sunku skirtis, bet, manau,kad liūdesys iš karto pradings, kai pamatysį nuostabą ir džiugesį jaunųjų veide.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sveikinu. Labai gražu. Ar kokią partiją sužaidėt prieš padovanojant? Dar vieną sau siuvinėk :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Už sveikinimus dėkui. Nesužaidėm, nes vežėm dovanoti su ta pačia plėvele iš rėminimo. Ir nuotrauką padarė vestuvių fotografas, kai jaunieji leido išpakuoti :)
    O mintis išsiuvinėti sau manęs nepaleidžia. Tik manau ne tokį didelį darysiu. Jau numačiau kaip sumažinti ;)

    AtsakytiPanaikinti