2012 m. kovo 28 d., trečiadienis

Paulius baigtas. Valioooooooo :)

          Kaip jau žinote Mezgu kaimą tinklaraščio savininkė vasario mėnesį paskelbė Megzkime kartu atrakciją, prie kurios ilgai galvojusi prisijungiau ir aš. Buvo siūloma megzti Paulie moterišką megztuką. Nors sau aš jo niekaip nemačiau, jokiame spalviniame variante, bet iš galvos jis man neišėjo niekaip.

Šildyklės rankoms

           Žiemos metu labai reikalingos šildyklės mažoms rankelėms, kad nešaltų. A Girl and a Glue Gun puslapyje užmačiau pamokėlę, kaip pasisiūti mikrobanginėje pakaitinamą rankų šildyklę. Idėja man labai patiko, ypač todėl, kad panaudojamos paprastos mano namie turimos medžiagos.

2012 m. kovo 23 d., penktadienis

Škotukas

                Dar vienas prieškalėdinis mano kūrinėlis - mielas languotas škotų terjeriukas. Mano mažius nešiojosi jį ir lojo :) 

Kojinėlės mylimam anūkėliui

                    Vėl besivydama laiką, dedu mūsų kalėdinių dovanų nuotraukėles. Šįkart močiutės dovanėlė mylimam anūkėliui - beveik margutinės kojinėlės. Man jos labai gražios (tiesa, kol prisiruošiau įkelti nuotraukėlę - savininkas jau spėjo ir skylučių pranešioti jose).
                        Kojinėlės minkštos pilkos vilnos su bordo spalvos pagražinimais ir pastiprintu užkulniuku.

2012 m. kovo 19 d., pirmadienis

Pauliaus prieauglis (MK: Paulie)

               Pirmiausia noriu atsiprašyti, kad šįkart nebus nuotraukų, nes tik nufotografavus nusėdo fotoaparato bakterija. O pakrovėją pasirodo prieš porą sav palikau pas mamą... Va taip būna, kai su dviem vaikais bandai autobusu namo parsiboginti - vis ką nors pamiršti :( Kai jau atgis fotoaparatas - įkelsiu tą nuotraukėlę, bet manau tikrai jau bus po atrakcijos Mezgame kartu pabaigos. Todėl nutariau raštu aprašyti Pauliaus augimo procesą :)
              Taigis... nuo ko čia pradėti? Turbūt nuo to, kad pagaliau supratau, kad pilkų siūlų tikrai nepakaks :( Todėl reikia galvoti kažkokį cinkelį rudos spalvos siūlų pridėjimui. Rankovių ir megztuko apačia bus ruda. Megztukas vis dar išlieka su ripuliukų juostelėmis. Kai pamačiau mintyse megztuką - daug lengviau pasidarė megzti, nes žinau kaip jis atrodys. Iki tol toks visas pilkos spalvos man jis nelabai lipo.
               Kadangi megztukas yra 120 cm pločio, tai tos ilgos eilės truputį prailgsta bemezgant. Todėl megztuke padariau šoninių siūlių imitaciją, kaip ir rankovėse - per visą ilgį eina blogosios akies stulpiukas. Tos dvi blogosios akys galiausiai duoda vaizdą, lyg ten būtų siūlė. Suprantu, kad modelis yra mezgamas taip, kad nebūtų siūlių ir jų nesimatytų - bet man laaabai knieti ką nors  pakeisti, kad nebūtų "standartinis" :)
                Šiuo metu numegzta: perpetė, rankovės be apdailos ir pusė megztuko "pilvo" :) Liko pusė "pilvo" ir apdaila. Ir daug, ir  jau nebe :)))))

2012 m. kovo 16 d., penktadienis

Snaigės ausyse

              Artėjant pavasariui aš kaip Pilypas iš kanapių ar varna užsimiegojusi vis dar apie žiemą pakarksėsiu. Kadangi vienam buvusių mainų darbeliui paišlaidavau ir nusipirkau standiklio, kurio savo darbo tempais turbūt iki pensijos užteksiu, jei nesustingdysiu, tai sugalvojau nunerti auskarus. Kaip prisimenate, pernai žiema nelabai skubėjo pas mus ir vis kalbėjo daugelis, kad nori sniego ir žiemos. Tos minties pagauta nusprendžiau nunerti baltų snaigių auskariukus, kad nors ausyse galėtume įsisegti tą žiemos laukimą. O esant Kalėdiniams renginiams ant nosies ir šiaip dėl linksmumo - dvejas snaigutes padabinau spalvotais karoliukais. Štai kas gavosi :)


                 Jų dydis kaip per vaikišką delniuką. Reikės vėliau pabandyti mažesnes nunerti. Panaudojau medvilnės su viskoze siūlą.

Noro baktusas

           Pernai metų pabaigoje ir šių metų pradžioje vienai mielai moteriškei mezgiau megztuką ir skraistę iš Noro Silk Garden Lite siūlų. Turėjau didelį malonumą megzti iš siūlų, kuriuose yra šilko ir taip pat privilegiją, nes pati tokių siūlų neįperku... Minėtuosius gaminius įkelsiu vėliau, o dabar rodau iš likusių nuo jų siūlų numegztą baktusą. Paprastas baktusas, nieko ypatingo. Tik man labai gražu tos pereinančios spalvos. Ir ant kaklo labai maloniai jaučiasi :)

2012 m. kovo 15 d., ketvirtadienis

Katiniukas



             Pabandysiu po truputėlį sukelti prieš Kalėdas darytų darbelių nunotraukėles. Daugelis padovanota, parduota, iškeista ir kitaip su meile perleista. O per ligų maratonus niekaip nepriėjau prie jų nuotraukėlių sutvarkymo ir sudėjimo į tinklaraštį. O pernai prieš Kalėdas daug dirbau, netgi saviems namiškiams ne visas dovanėles spėjau padaryti, kai kurias baiginėjau Kūčių naktį. Taigi - taisausi ir po truputėlį kelsiu darbelių nuotraukėles.
             Vienas iš minkštų kalėdinių žaisliukų - mielas katinėlis (linas ir sintetinis kamšalas).

Pyragas puodelyje? Ar puodelis pyrage? :)

            Turbūt nedaug kam pasakysiu naujieną, kad galima išsikepti pyragą puodelyje ir mokrobanginėje krosnelėje per 3 minutes :) Man tai buvo atradimas. Tiesa atradau ne dabar ir jau naudoju šį receptuką pasilepinimui jau senokai. Jei kas dar nežino šio portugališko, vadinamojo Bolo de Caneca, deserto - labai išsamiai ir su iliustracijomis aprašymą rasite čia. Taip pat ir geramama.lt puslapyje Rima įdėjusi aprašymą ;)
              Tai va - man niekada neišeina tokie gražūs į vieną paprastą puodelį telpantys pyragai. Jau senokai juos kepu arba didesniame puodelyje, arba dubenėlyje. Bet paskutinįsyk, kai laukiau draugės svečiuose, sugalvojau iškepti šį skanėstą užsigardžiavimui. Sumaišiau dubenėlyje, įdėjau į mikrobanginę trims minutėms, o va ką pamačiau jai supypsėjus - matote ir jūs :) Tiesa - skonis vistiek buvo toks pat nuostabus.

2012 m. kovo 13 d., antradienis

Paulius auga :)

            Šiandien Agnė jau paskelbė baigto megztuko - paltuko nuotraukas. Tiesiog spartuolė. O Mezgu kartu atrakcijos šeimininkė irgi jau rankoves narplioja. Voolyvooly ir Kibirkštėlė taip pat rausvas juosteles skaičiuoja. Kokios greituolės, nors nenuostabu, nes terminas tik iki kovo 24 dienos. Mano Paulius (megztukas, ne sūnukas) auga palengva.  Vis dar kankinuosi su tom laaaabai ilgom eilėm prieš rankovių atidalijimą, nes numezgus pagal aprašymą paaiškėjo, kad vyras nelabai telpa ir reikia dar pamegzti.... Bet dirbam :)

2012 m. kovo 9 d., penktadienis

Ko nepadarysi dėl kompanijos :) (MK: Paulie)

                 Vaikams sergant, vis labiau pasitvirtina taisyklė, kad man prijektuoti ir megzti sekasi daug daug lengviau nei parašyti apie tai. Bet stengsiuosi daryti abu dalykus.
                  Vasario 18 dieną įdomaus blogo apie kaimą ir mezgimą "Mezgu kaimą"  autorė pasiūlė MEZGAM KARTU projektą. Pasiūlė megzti PAULIE megztuką. KAdangi tuo metu buvau pas mamą, t.y. toli nuo siūlų atsargų - labai mąsčiau apie tą megztuką, nes visad turiu susigyventi su būsimu gaminiu, "panešioti" galvoje. Taip benešiojant kilo mintis, kad sau dar tokio megztuko nenoriu, kaip ir nenoriu pirkti naujų siūlų, nes to gėrio namuose reiktų apmažinti. Tuo pačiu prisiminiau, kad jau senokai stovi siūlai, paruošti mezgti vyrui megztuką, o numatyto modelio niekaip neturiu, nerandu. ir taip bemąstant - susišvietė, kad jis turėtų ir ant mano vyro tikti, ir siūlai susinaudotų, ir vyrui antrą megztuką mūsų bendram gyvenime numegzčiau, ir jis būtų susiagstomas (o tokio jis jau porą metų prašo). Visas tas mąstymas užtruko ir tada jau pasidarė baisoka, kad niekaip nespėsiu iki nustatyto termino numegzti (teoriškai aš pati nusistačiau dar trumpesnį terminą ;)). Kaip tada bus su tuo mezgimu kartu? Bet ir neužbaigus laiku, juk vyrui megztukas bus numegztas :))) Vaikams vis dar sirguliuojant - bus sunkoka, bet iššūkiai pagardina gyvenimą, ar ne?
                   Megztukas jau pradėtas megzti, o aš tik apie pavyzdėlį rašau ;)
                   

2012 m. kovo 6 d., antradienis

Violetinės kelnės šalčiams pergyventi

             Dar vasarą pasirūpinau, kad mano vaikutis žiemą nešaltų užpakaliuko, kai nedėvės kombinezoninių kelnių. Arba kad turėčiau ką pavilkti po tuo pačiu kombinezonu kaip papildomą šiltą sluoksnį :) Na mums šiemet per didžiausius šalčius šių kelnių neprisireikė, nes ... prasirgom visus šalčius :( Bet parodyti vistiek norisi :)