2012 m. vasario 14 d., antradienis

Šv. Valentino proga mano brangiausiajam

            Savo brangiausiajam paskutiniais metais stengiuosi sugalvoti dovanas, kurios pamalonintų širdį, akį ar skrandį, bet liktų kuo mažiau pasiliekančių smulkmenėlių (vadinamosios "clutter free gifts"). Tenka nemažai pasukti galvą ;) Šiandieninės meilės dienos proga sugalvojau pamalonintį savo brangiausiąjį vafliukais, suteptais jo mėgiamu Rududu ir šokoladiniu kremu. Kad būtų daugiau cinkelio - vafliukus išspaudžiau širdelės formos meduolių formelėmis ir papuošiau migdolais, nes manasis "peliukas" labai mėgsta riešutukus :) Ir apibarsčiau raudonomis kokosų drožlėmis:


                O aš gavau raudonų rožių ir migdolų kitokiame pavidale :) Apsikeitėme migdolais :)))))

P.s.: pertepti Rududu kremu vafliai - mano vaikystės nostalgija. Tiesa tada nebuvo pirkti tokio, kaip Rududu, todėl kondensuotą pieną virdavo su visa bankele po valandą ar dvi. Dabar taip vargti nebereikia, nes galim nusipirkti jau sukaramelizuoto. O jis toooks skanus :)
Jei būčiau šį desertą dariusi sau - tai jis BŪTINAI būtų dar aplietas šokolado glaistu. Bet mano vyras nelabai žavisi šokoladu...

Mano išpildytasis noras :)

              Dar vienas įrašas apie Sonatos organizuotą Šv. Valentino dienos proga dovanėlių mainų atrakciją. Skaitantys mano paskutinius įrašus jau žino, kad šioje atrakcijoje turėjau pasikeisti pageidavimais ir dovanėlėmis su nuostabia asmenybe - Renute :) Pavarčiusi jos tinklaraštį, likau sužavėta jos kruopščiais ir smulkiais darbeliais. Jau senokai pagalvodavau, kad man reiktų adatinės knygelės ir dėkliuko žirklutėms. Pamačiusi nuostabius Renutės kūrinius, nepasikuklinau ir paprašiau žydros adatinės su dėkliuku žirklutėms. Pažiūrėkit, kokį tobulą rinkinuką parsinešiau šiandien iš pašto skyriaus:


                 Jis tikrai TOBULAS, nes pati aš net panašaus NIEKADA nebūčiau pasidariusi. Kolei kas dar stovi suvyniotas į plėvelę, nes man gaila jį ištepti :) Tiesa, dar reiks nusipirkti žirklutes, kurios tiktų dėkliukui. Bet mes taip su Renute ir sutarėm :)
                  Dar pora dalykėlių, kurių nesimato nuotraukėlėje: 1) adatinėje radau adatėlių su širdelės formos galvutėmis - nuostabu (prietarais netikiu, o jei ir taip: taigi ne dovanojama, o keičiamasi. Tad manau, kad tai atstoja pinigėlio mainais davimą :)) ; 2) ir dar pakuotėje radau belgiško šokolado plytelę ir ne bet kokio, o su karamele ir .... druska :) (atrodo teisingai supratau užrašą).
                  

2012 m. vasario 13 d., pirmadienis

"Išpildyti norą" gavau visišką laisvę - pažiūrėkit, kas gavosi :)

             Tęsiu norų pildymo akcijos aprašymą. Su Renute tarėmės dėl norų. Aš nebuvau baisiai kukli ir prisiprašiau daugybės dovanų (tikiuosi Renatos neišgąsdinau :)). Man buvo lengviau - Renutė davė man visišką laisvę ir leido pačiai sugalvoti, ką padovanoti. Žinote, net savo vyrui sunkiai ką nors dovanoju šia minima proga, nes man ši šventė nelabai prilimpa. Bet šita akcija ir būsimas gaunamos dovanos džiaugsmas privertė kiek kitaip žvilgtelėti į šią šventę. Dėkoju Sonatai, kuri prisidėjo prie šio virsmo :)

Akcija "Išpildyk norą"

           Man labai patiko dalyvauti dovanų mainuose. Šiemet apturėjau nuostabias Kalėdas, nes dovanų gavau netikėtų ir iš toli :) Apie tai parašysiu vėliau ir gautas dovanėles pagirsiu ,bei savas pagamintas parodysiu - reik pasivyti darbelių laiką. Paskutiniu metu tik dirbu, o rašyti nekyla rankos - gal šie įrašai pramuš šią blokadą ir pasidalinsiu su jumis savo kūriniais :)
           Taigi pagauta to malonaus dovanų darymo, o po to ir gavimo jausmo ir radusi Sonatos bloge kvietimą keistis dovanėlėmis Šv. Valentino dienos proga - būtinai norėjau dalyvauti.  O kvietimas skambėjo taip:
 Išpildyk norą
Man kilo tokia idėja.Šv.Valentino dienos proga pamylėkite save ir suteikime džiaugsmo sau.Noriu paskelbti rankdarbių mainų konkursą ,,Išpildyk norą''. Manyčiau,kad kiekvienos merginos noras yra gauti tokią dovanėlę. Nesvarbu ,kas tai būtų ,svarbiausia atlikta jūsų rankomis.Taigi,jei atsiras  norinčių ,  norėčiau ,kad  po šiuo įrašu surašytumėte savo vardus su savo blogų adresais.Tada burtų keliu išsitrauksime,kas su kuo keisis rankdarbiais.Jūsų laiškų lauksiu iki  sausio 25 d. Tuomet ištrauksiu burtus-ir paskelbsiu. Ir  turėsime tris savaites iki Šv.Valentino įgyvendinti norus ir svajones.Visą rankdarbių keitimosi eigą kontroliuosiu aš .Taigi,jei yra norinčių gauti ne tik mano dovanėlę-taigi pradedam........Gal turite kitokių pasiūlymų,būtinai rašykite.
P.S.Ištraukus burtus,kas su kuo keisis dovanėlėmis,merginos tarpusavyje apsitars,kas ir kuo nudžiugins viena kitą.
Manau,taip.....merginos rašykite savo nuomonę

             Kaip matote - terminas sausio 25 diena. O aš šį pasiūlymą radau tik 25 dieną. Kaip aš norėjau sudalyvauti, tad vis dar parašiau. Ir tik parašiusi atradau, kad burtai ištraukti ir merginos suporuotos. :( Kaip liūdna pasidarė, kad nespėjau užsiregistruoti. Bet tada atsirado dar vienas įrašas Sonatuko užrašuose, kuris mane be galo pradžiugino :) Pasirodo iš suporuotų merginų dvi nuolat tampa porininkėmis ir norėtų iš naujo traukti burtus. Todėl mano dideliausiai laimei buvo priimtos dar dvi naujos akcijos narės. Ir viena iš jų tapau aš. Valiooooooooooo :)))))))) Taigi susirašėme laiškučiais su Renute . Pavarčiusi jos tinklaraštį, pamačiau, kad ji daugelio nuostabių darbų autorė. Buvo labai įdomu susipažinti su jos kūryba :)
             Dėl dovanėlių susitarėme. Aš turėjau naglumo išreikšti savo pageidavimus, kai tuo tarpu Renute pasiliko prie staigmenos pozicijos, tad turėjau laisvas rankas kūrybai.
              

Kojinės su širdutėmis

                  Dar prieš Kalėdas radau viename puslapyje aprašą nuostabių kojinių su širdelių raštu (Hearty-stripy socks). Tiesiog įsimylėjau paprastą tų kojinių raštelį. Jis niekaip neišėjo iš mano galvos. Todėl po naujų metų, nepaisant mus užpuolusių ligų maratono, nusprendžiau numegzti tas kojines. Visgi šiemet sau daviau žodį, kad išbandysiu įvairių kojinių mezgimą. Taigi panaudojau turimas atnarėles ir pereinamų spalvų Teksrenos siūlus, pirktus "Dvinyčio" parduotuvėje. kadangi iš visų turimų matkelių daugiausia turiu prasidedančių mėlyna spalva - tad ir kojinės nors ir su širdutėmis, bet bus vyriškos, t.y. mėlynos ir kiek gausis žalios spalvos.
                  Mezgiau uždėjusi 60 akių (10 širdučių motyvų), ir apie 45 dydžiui tinkamo ilgio. Planavau, kad bus dovana vyrui Valentino dienos proga. deja, mano vyro kojų aukšta keltis ir šios kojinės jam pasirodė per ankštos. labai gaila :(

Rausvos kojinės

                 Šiemet mano mamytė Kalėdoms man numezgė nuostabias rausvas kojines. Deja, truputėlį apsiskaičiavo su blauzdos pločiu :( Teko jas perleisti. Bet nepagirti mamytės negaliu.


2012 m. vasario 11 d., šeštadienis

Noooooooooriu siūūūūūūūlųųųųųųųų!!! Labai labai :)


            Retrobaby savo tinklaraščio vienerių metukų sukakties proga organizuoja atiduotuves (iki kovo 1 dienos). Kaip norėčiau (neapsakomai) laimėti :)))